Kilpailijoille

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kilpailuista kilpailijan näkökulmasta.

Tuomareina kilpailussa toimivat:

Mari Väänänen (ylituomari)
Outi Tastula
Hannele Parviainen

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus on puhdasrotuisilla, Suomen Kennelliiton rekisterissä olevilla koirilla, jotka täyttävät Palvelukoiraliiton hallituksen asettamat osallistumisvaatimukset ja valintakriteerit. Koiran ohjaajan tulee olla Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asuva henkikö. Juoksuaikaisella nartulla on osallistumisoikeus. Juoksuaikainen narttu kilpailee koko kilpailun viimeisenä (kummankin lajin jälkeen).

Suomenmestaruuskilpailu

Henkilökohtainen SM-kilpailu käydään koiratanssin ylimmässä luokassa, kulloinkin voimassa olevan SM-kilpailuohjeen mukaan. SM-kilpailuun saavat osallistua koirat, jotka ovat kilpailleet ylimmässä luokassa ja saaneet siitä tuloksen. Tulos tulee olla saavutettu ennen SM-kilpailun ilmoittautumisajan umpeutumista. SM-kilpailuun saa osallistua korkeintaan 40 koirakkoa lajissa seuraaminen musiikin tahdissa ja 40 koirakkoa vapaatanssissa.

SM-kilpailun tulokseksi lasketaan tuomareiden antamien pisteiden keskiarvo. Kilpailun arvostelee 3-5 tuomarin tuomarineuvosto. Yksi tuomareista on nimetty arvostelusta vastaavaksi tuomariksi. Mikäli kilpailun ylituomari arvostelee, toimii hän myös vastaavana tuomarina. Jos ylituomari ei arvostele, tulee arvostelevista tuomareista yksi nimetä arvostelusta vastavaksi tuomariksi ensimmäisen sijan tasapistetilanteita varten.

Ensimmäisen sijan pisteiden mennessä tasan, katsotaan ensin kaikkien tuomareiden keskiarvo taiteellisesta vaikutelmasta. Jos pisteet ovat edelleen tasan, katsotaan vastaavan tuomarin kokonaispisteet, ja jos pisteet ovat edelleen tasan, katsotaan vastaavan tuomarin taiteellisen vaikutelman pisteet. Jos tämänkin jälkeen pisteet ovat tasan, esitykset uusitaan. Uusintasuoritukset eivät vaikuta kilpailukirjaan merkittäviin pisteisiin. Muiden sijoitusten ollessa tasapisteissä jaetaan kyseinen sija tasapisteillä olevien kesken.

Ohjaaja saa osallistua samalla koiralla vain kerran per laji (yksi esitys).

Seuraaminen musiikin tahdissa voittaja saa tittelin KT-SM ja vapaatanssin voittaja saa tittelin KT-VSM.

Suomen Palveluskoiraliiton määrittelemät karsintakriteerit vuonna 2017 koiratanssin SM-kilpailuun.

SM-kilpailuun saavat osallistua koirat, jotka ovat kilpailleet ylimmässä luokassa ja ovat saaneet siitä tuloksen. Tulos tulee olla saavutettu ennen SM-kilpailujen ilmoittautumisajan umpeutumista.

 

Sivun lainaukset on otettu dokumentista Koiratanssin suomenmestaruuskilpailujen järjestämisohje.